KASONGA SERA​

Læs hele Seras historie herunder, om hvordan hun startede og hvorfor det er vigtigt for hende.Kasonga Sera er den ildsjæl, som startede Sera’s Caring Place tilbage i 2008. Nogle undrer sig måske over, hvorfor man vælger at vige hele sit liv til gadebørn som Sera har gjort. Det er der en helt særlig grund til. Sera ved nemlig selv hvordan det føles at være forældreløs og overladt til sig selv på gaden, og så har hun det største hjerte.

 

Sera er i dag 30 år og er født i Rwanda. I 1994 oplevede hun en af de største humanitære katastrofer siden Holocaust, folkedrabet i Rwanda. 500.000 til 1.000.000 rwandalesere mistede livet, heriblandt var Seras forældre. For at skåne jer for de meget voldsomme detaljer nøjes vi her med at sige, at Sera så sine forældre blive slået ihjel og blev tvunget på flugt med sine to søskende. Uden tøj, mad eller tag over hovedet måtte hun og hendes søskende i flere måneder kæmpe for at holde sig i live. Efter kort tid måtte Sera og hendes søster indse, at de ikke kunne tage vare på deres få år gamle lillebror. Han døde på flugten. Efter noget tid stødte Sera og hendes søster ind i en mand, som skulle vise sig at ændre Seras liv på godt og på ondt. Manden fandt pigerne ved en sø, hvor de forsøgte at drikke det meget beskidte vand for at overleve. De kunne ikke huske, hvornår de sidst havde fået mad, og deres tøj var lige så beskidt som deres sorg var stor. Manden tog de to piger med sig hjem og fik dem vasket. Sera var syg og måtte i flere dage ligge i en seng. Da hun efter noget tid kom på benene igen var hendes søster væk. Hun har aldrig siden fundet ud af, hvad der skete med hende. Måske lever hun? Hun ved det ikke… 

Sera oplever aldrig at have følelsen af at være en del af en familie, på trods af at hun i de følgende mange år bor hos nogle mennesker, som giver hende mulighed for at gå i skole. Da Sera var 18 år gammel mødte hun et amerikansk par, som gerne ville hjælpe hende til en bedre fremtid. Derfor tilbød de hende at tage hende med til USA. Inden tilbuddet blev en realitet befandt Sera sig med det amerikanske par i Jinja, Uganda, som skulle vise sig at ændre hendes liv. Her mødte Sera for første gang gadebørn og følte straks, at hun måtte gøre noget for disse uskyldige børn. Hun begyndte derfor at mødes med børnene hver dag, for at snakke og spille fodbold med dem. Hun viste dem en kærlighed, som ingen andre før havde gjort. Som tiden gik, fik hun lavet aftaler med folk i lokalområdet, som kunne hjælpe hende med at give mad til børnene. De mødtes derfor hver eneste dag til mad og fodbold. Alt dette, imens det eneste Sera ejede var den madras, hun sov på i sin lejlighed. 

Mødet med gadebørnene gjorde, at Sera takkede nej til at rejse med til USA. Hun vidste, at de her børn var uskyldige og at det eneste de havde brug for, var at mærke kærlighed og omsorg. Det amerikanske par ønskede ikke at blive og hjælpe hende med hendes nye livsstil, men de gav hende dog en sum penge, som førte til, at hun som 19-årig lykkedes med at  finde et hjem, hvor hun kunne tage drengene med. Hun glemmer aldrig den dag, hvor drengene så deres nye hjem for første gang. 

 

2020

I dag er hun mor til 28 børn i alderen 9-23 år og hendes største ønske er, at hun kan hjælpe endnu flere børn. Når man spørger Sera, hvorfor hun har valgt at gå denne vej er svaret, at det ikke var et valg. Det var noget, der bare skete, fordi hendes hjerte løb af sted med hende, den dag hun mødte børnene. Hun vil give dem den barndom hun aldrig selv fik samt skabe en lysere fremtid for børn, som ellers ikke har en fremtid foran sig. Sera har, som tidligere skrevet, ingen biologisk familie, men hun har skabt sin egen. Sera’s Caring Place er ikke et børnehjem. Det er en familie, hvor Sera ændrer børnene fra at være “nobody” til at være “somebody”. Hun elsker sin familie og børnene elsker hende, som var hun deres biologiske mor.